miércoles, 26 de noviembre de 2008
Video el sistema endocrí
-El sistema endocrí regula la química del cos, les glàndules endocrínes produeixen hormones que van directament al flux sanguini i auest les transporta a uns altres teixits del cos.La glàndula pituïtaria és la glàndula rectora del sistema endocrí.Les gònades produeixen les anomenades hormones sexuals.La glàndula tiroïdal situada a la gola es la hormona que origina el ritme metabòlic al qual el cos transforma l'aliment amb energía.El sistema endocrí ajuda al sistema nerviós central segregant-li hormones per al millor funcionament del metavolisme, per tant ajuda als neurotransmissors químics.
Preguntes obertes
Estem determinats o condicionats genèticament?
jo considero que no estem determinats totalmentja que si que és veritat que el cromossoma XX o XY ens determina home o dona avans de nèixer.
Però les persones els condiciona molt l'envient el qual viuen,el qual es relacionen i creixen.
Cada individu fa el que creu mes correcte a la vida, intentant superar els obstacle que és trova de la millor manera possible ja que la necessitat de supervivència la te tothom.
Video: El Cervell
tàlem:processa i divideix gairabé tota la informació sensorial.
Bulb raquidi:controla les funcions vitals com la respiració i coordina els moviments.
Protuberancia:les seves neurones distribuieixen informació dels hemisferis fins el cerebel.
cerebel:regula la força i la força i la disposició del moviment.
Hipotàlem:regula el sistema nerviós
autònomlobul occipital:zona de processament visual.
·4 lobuls:
lobul parietal:està associat a les sensacions corporals.
lobul temporal:rep els sons i impulsos olfectius i controlen la parla i la memòria.
lobul forntal:té la funció de percepció de les emocions.
lobul occipital:Lobul occipital: zona de processament visual.
Video Sistema Narviós
Com treballa o funciona?
Els centres nerviosos. Processen la informació que els arriba dels òrgans sensorials i elaboren les respostes. Són els següents:- L'encèfal. Es troba al cap, protegit pels ossos del crani. Té forma ovalada. Consta de tres parts: el cervell, el cerebel i el bulb raquidi.- La medul·la espinal. És un llarg cordó que recorre l'interior de la columna vertebral. Està connectada directament a l'encèfal.
Els nervis. Són fibres fines i llargues que recorren el nostre cos. Connecten els centres nerviosos amb els òrgans sensorials i les altres parts del cos
I quina importància té el coneixement d'aquest sistema per l'estudi de la conducta humana?
Concidero que és important ja que l'estudi dels comportaments erronis o no s'han de buscar els perqués i investigar sobre aquest camp ja que cada individu té una personalitat diferent.
Saber sobre la conducta humana és la clau per deduir comportaments que no són idonis per la persona, Detectat el problema s'investiga i es tracta.
jueves, 20 de noviembre de 2008
Patologies Cerebrals
Autisme: L’autisme (a vegades denominat autisme “clàssic”) és la malaltia més comuna dins del grup dels trastorns del desenvolupament, conegut com a trastorns de l’espectre autista. Es caracteritza per una escassa interacció social, problemes en la comunicació verbal i no verbal, activitats i interessos greument limitats, inusuals i repetitius.
Epilèpsia: L’epilèpsia és una síndrome cerebral crònic de causes diverses, caracteritzada per crisis recurrents degudes a una descàrrega excessiva d’impulsos nerviosos per les neurones cerebrals, associades eventualment amb diverses manifestacions clíniques i para-clíniques.(Experiència) La meva germana és epilèptica i he vist unes quantes crisis,en cas de crisis, s'ha d'insertar un drap o algun material dur dins la boca de la persona efectada ja que sinó es podria empassar la llengüa,tot seguit estirarla i agafar el cap de la persona afectada i posarla en un material tou com per exeple un coixí perquè si pica amb el cap es pot desnucar. Per ultim intenta aguantar-li els braços ja que es pot arribar a fer greus ematomes sense cap intenció de fersel's. Després d'un atac epilèptic la persona afectada per la crisis es trova cansada i amb dolors per tot el cos, això és degut a l'esforç i a les contraccions esdevingudes.
Alzheimer: La malaltia d’Alzheimer o demència senil d’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa que comporta una pèrdua progressiva de funcions mentals, a causa del deteriorament del teixit cerebral. Les seves causes exactes (etiologia) encara són desconegudes, però es creu que hi poden contribuir factors ambientals i genètics (per exemple, s’ha trobat que hi ha mutacions en quatre gens que poden predisposar cap a l’Alzheimer).
Parkinson: La malaltia de Parkinson és una malaltia neurodegenerativa d’origen desconegut que fou descrita pel metge anglès James Parkinson l’any 1817. Sol aparèixer en persones d’edat avançada. Produeix una alteració progressiva de l’àrea del cervell anomenada substancia negra provocant una disminució de la dopamina.
Pots pensar en algun protagonista de pel·lícula que pateixi alguns símptomes d’alguna d’aquestes patologies? Explica’t.
La hora del adiós
Aquesta películ·la explica la vida d'un doctor que és portador Alzheimer i és concient del proces degeneratiu i irreversible el qual te dins seu.Tot i així no vol anar a una clínica especialitzada.La seva esposa te l'obligació d'ajudar-lo, però Geralt (el doctor) està disposat a treure's la vida.
Genoma Humà
definició: El genoma humà és és tot el material genètic contingut en els cromosomes d’un organisme, en aquest cas de l’Homo sapiens.
Està constituit per 24 cromosomes diferents (22 autosomes + 2 cromosomes sexuals: X, Y) amb una mida total aproximada de 3.200 milions de parells de bases d’ADN (3.200 Mb) que contenen uns 20.000 - 25.000 gens.
S’aconsegueix un gran avenç al 1999 es descobreix el codi complet del cromosoma núm. 22
A la web de la BBC ens parla sobre el procés d’estudi mundial del genoma. I com al 2003 va finalitzar l’estudi i algunes de les conclusions que se’n han tret han estat plasmades en aquesta entrada.
viernes, 7 de noviembre de 2008
la història del cervell
- Un grec anomenat Alcmaeon creïa que l’òrgan dels sentiments era el cervell. (445 aC)
- Aristòtil deïa que el cervell era l’ànima racional. (335 ac)
- Thomas Willis, professor d’Oxford escriu el primer monogràfic sobre el cervell.
(1664 dC)
Qui va ser aquest home? Com van contribuir les seves investigacions a una millor coneixença del sistema nerviós?
Aquest home és Santiago Ramón y Cajal, va ser un metge, històleg i professor universitari. El 1888, durant la seva estada a Barcelona, aplicant el mètode de tinció de Camillo Golgi descobreix els mecanismes que governen la morfologia i els processos connectius de les cèl·lules nervioses, de la matèria grisa i del sistema nerviós cerebroespinal. La seva teoria va ser acceptada el 1889, durant el Congrés de la Societat Anatòmica Alemanya celebrat a Berlín.
Roger Sperry que va obtenir el premi Nobel de Fisiologia i Medicina el 1981? En què consistien les seves investigacions?
Roger Wolcott Sperry fou un psicòleg, neurobiòleg i professor universitari nord-americà guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia l’any 1981.
La seva recerca científica se centrà en el cervell on va descriure el paper singular de cada hemisferi cerebral en la percepció visual i espacial, en el reconeixement de les cares, els judicis del valor, el raonament o l’afectivitat.